‘The bottom’ van de spreekwoordelijke ‘barrel’ is niet het enige dat tegenwoordig gescraped wordt. ‘Scrapen’ is een heus businessmodel. Voor startende bedrijfjes een lucratieve onderneming, voor grote bedrijven als Ryanair en LinkedIn een definitieve schrap. In deze post een kijkje in de wereld van het scrapen!
Van wie is het octrooi?
De virtuele portemonnee, wat kan ik daarmee?
‘Money makes the world go round’ deze kreet ziet allang niet meer alleen op ‘geld’ in de vorm van muntstukken en biljetten. The new kid on the block in de wereld van de valuta is de ‘cryptocurrency’. In deze blogpost duiken we in de wereld van de cryptocurrency. Wat is het? Hoe wordt er vanuit juridisch oogpunt naar gekeken? En waar moet je op letten?
Immediate Contact in case of serious Trouble…de meldplicht cybersecurity is here!
Het is druk in law law land! Naast de veel besproken regels omtrent privacy en gegevensbescherming (AVG en mogelijk de e-Privacy Verordening), is ook gedacht aan (web)veiligheid minnend Nederland. Op 1 januari 2018 is namelijk het Besluit meldplicht cybersecurity (Bmc) in werking getreden.
Pssst...kun je een Geheim bewaren?!
Op 9 juni aanstaande moet de Europese Richtlijn betreffende de bescherming van niet-openbaar gemaakte knowhow en bedrijfsinformatie (bedrijfsgeheimen) tegen onrechtmatig verkrijgen, gebruiken en opbaar maken daarvan (Richtlijn) geïmplementeerd zijn. Het voorstel voor de implementatiewet, Wet bescherming bedrijfsgeheimen (WBB), ligt inmiddels bij de Tweede Kamer. Aan de hand van de vier W’s nemen we in vogelvlucht het ‘bedrijfsgeheim’ onder de loep.