X
Bericht verzonden!
Message sent!

News Blog

Uberpop taxi-app verboden in Brussel

date: 16.04.14

De Uberpop taxi-app is op fel verzet gestuit in Brussel. Uberpop is daar door de rechter verboden omdat de particuliere autobezitters die reden als chauffeur niet over een taxivergunning beschikken. Eurocommissaris Kroes - voorstander is van technologische innnovatie en tegen marktbescherming - is verontwaardigd over het verbod.  
read more

Downloadverbod van kracht

date: 10.04.14

Nederland mag downloaden uit illegale bron niet meer toestaan. De thuiskopieheffing, die houders van auteursrecht hiervoor moest compenseren, is onvoldoende.
read more

Big Data analyse toekomst ING

date: 04.04.14

Ondanks de kritische visie van de EU Toezichthouder voor Gegevensbescherming, Peter Hustinx, over de omgang van banken met klantgegevens, zet de bestuursvoorzitter van ING fors in op Big Data analyse. Daarmee wil de bank dichter bij de klant staan.
read more

Microsoft stopt licentiebommetje in Office for iPad

date: 01.04.14

Bedrijven moeten oppassen met licenties voor Office voor de iPad die hun medewerkers zelf hebben geïnstalleerd. De enige veilige route voor inzet van Word, Excel en PowerPoint op Apple's tablet is via een bedrijfsabonnement op Office 365, meldt meldt ZDnet.
read more

Vanaf 1 mei 2014 nieuwe EU regels voor licenties

date: 31.03.14

De Europese Commissie heeft een nieuwe Vrijstellingsverordening voor technologieoverdracht aangenomen. Per 1 mei 2014 vervangen deze nieuwe mededingingsregels, met richtlijnen, de bestaande regeling voor licenties ten aanzien van octrooien, knowhow of software. De Europese Commissie beoogt hiermee meer richtinggevend te zijn, zoals voor patent pools en schikkingen.
read more

Banken zelf de grootste lekkers van klantgegevens

date: 28.03.14
Banken zijn zelf de grootste lekkers van klantgegevens en niet de klanten zelf. Robeco presteert het zelfs om inloggegevens van klanten onversleuteld per e-mail te sturen.
read more

Wordt straks de mens zelf gehackt?

date: 24.03.14

Dat technologie alsmaar verder oprukt, is bijna dagelijks te merken. Betrof die ontwikkeling tot voor kort echter vooral technologie om ons heen, we lijken niet ver verwijderd van de stap dat mensen zelf ook volgepropt worden met technische snufjes.
read more

Big Data analyse van bankgegevens

date: 21.03.14

Rabobank ziet ruimte om voor eigen dienstverlening verdergaande analyses van klantgegevens te maken. Anders dan ING stelt Rabobank dit dan slechts voor eigen aanvullende diensten, en niet van derden, te doen. Onder de eigen dienstverlening worden niettemin ook producten van verzekeraar Achmea, waarin de bank een belang heeft, verstaan. 
read more

Europese privacyverordening stap dichterbij

date: 20.03.14

Het Europees Parlement heeft recent bevestigd groot voorstander te zijn van de Europese concept privacyverordening. 621 parlementsleden stemden daarmee in. Dit betekent dat het concept in de volgende fase aankomt. Het is nu aan de Raad van Ministers met beslissende stem. De raad komt in juni 2014 samen, dus wordt vervolgd.    
read more

Privacydeuk in vertrouwensrelatie ING

date: 19.03.14

De voorgenomen proef van ING om klanten aanbiedingen te doen van andere bedrijven op basis van hun betalingsgedrag veroorzaakte veel onrust. Toezichthouders zoals DNB en AFM, maar ook de Consumentenbond en ING klanten zelf vreesden voor de privacy van klanten en hun vertrouwensrelatie met de bank. ING besloot daarop tot overleg met hen én uitstel van de proef.   
read more

Tracking cookies: privacywet massaal geschonden

date: 17.03.14
Nederlandse websites schenden massaal de privacywet. Een op de drie plaatst ongevraagd 'tracking cookies' op je computer.
read more

Moschino toont McDonald's en Sponge Bob op catwalk

date: 14.03.14

Afgelopen maand showde Jeremy Scott zijn debuutcollectie voor Moschino. De collectie is gebaseerd op de hedendaagse popcultuur, cartoons en fastfood. Daarbij is het McDonald's logo veranderd in de M van Moschino en komt o.a. Sponge Bob terug in de kleding.
read more

Brein stopt Pirate Bay-rechtszaken tegen KPN, UPC en Tele2

date: 11.03.14

Stiching Brein stopt voorlopig met rechtszaken tegen KPN, UPC en Tele2 over torrentsite The Pirate Bay. De zaak tegen XS4ALL en Ziggo loopt formeel nog wel.
read more

See you tomorrow!

date: 05.03.14

Ventoux-ers Susan en Renée verzorgen een interactieve workshop See you in court! op het MKB Ondernemerscongres in Utrecht op 6 maart 2014. De workshop draait om een rechtszaak tussen werkgever en werknemer over auteursrechten en ontslag, en wordt gehouden samen met Benvalor. Het congres wordt door MKB Nederland Utrecht georganiseerd met andere partners op het Utrecht Science Park.
read more

Ontwikkeling door sterke IE bescherming

date: 04.03.14

FD Opinion leader Rod Hunter bepleit dat een sterke bescherming van IE als een dynamo voor groei werkt. Dit geldt volgens hem ook voor ontwikkelingslanden, terwijl India zich juist daartegen verzet, zodat zij ook belang hebben bij mondiale handelsovereenkomsten daarover.
read more

XP en Windows 7 onveiliger dan vorig jaar

date: 03.03.14

Het aantal kwetsbaarheden dat is aangetroffen in Windows XP en Windows 7 is het voorbije jaar verdubbeld ten opzichte van 2012.
read more

Nederlandse student aangesproken door Kanye West om coinye

date: 03.03.14

De rapper, Kanye West, heeft onder anderen een 24-jarige Nederlandse student aangeklaagd wegens de digitale munt coinye die de rapper op de hak neemt.
read more

Zuckerberg: "met gebruikersdata Whatapp gebeurt niets"

date: 25.02.14

Facebook-ceo Mark Zuckerberg noemt de overname van Whatsapp 'een goede gok'. Hij onderstreept dat Whatsapp niet zal veranderen, en dat met gebruikersdata niets gebeurt.
read more

PIA als privacy scan bij nieuwe ontwikkeling

date: 17.02.14

Privacy Impact Assessment, PIA, was het aansprekende actuele onderwerp van een recent Privacydebat van de Vereniging voor Privacy Recht. De PIA is in opkomst als privacy scan bij nieuwe ontwikkelingen om in een vroeg stadium te signaleren en waarborgen dat wordt voldaan aan de privacy wetgeving. Sprekers van Norea en de Rijksoverheid vertelden over de door hen ontwikkelde PIA's.
read more

EU-hof staat linken naar auteursrechtelijk materiaal toe

date: 13.02.14

Het Hof van Justitie van de Europese Unie vindt linken naar auteursrechtelijk materiaal geen inbreuk.
read more

Print« Eerste   1  2  3  4  5  6  7 ...    Laatste »